Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Adviezen over het omgaan met kunstnagels

Je klanten hebben langer plezier van hun kunstnagels, als zij zelf goed voor hun nagels zorgen. Geef een nieuwe klant altijd een een folder mee. kopieer daarin onderstaande adviezen over het omgaan met kunstnagels. Je kan deze tips ook op je website zetten.

Om langdurig plezier te hebben van uw nieuwe nagels, adviseer ik u het volgende:

 • Gebruik een speciale nagellakremover zonder aceton voor kunstnagels. Bij gebruik van een normale nagellakremover zullen uw kunstnagels loslaten en verkleuren. Kunstnagels zijn niet bestand tegen oplosmiddelen als aceton,benzine,terpentine,peut etc. Als u toch moet werken met een van deze middelen, draag dan rubber handschoenen. De nagels zijn weliswaar bestand tegen bleekwater, ammoniak en spiritus, maar toch adviseer ik u ook bij het gebruik van deze producten handschoenen te dragen. U voorkomt daarmee dat uw huid uitdroogt en haar natuurlijke beschermlaag verliest
 • Ontzie uw nagels zoveel mogelijk door niet te veel met de toppen van uw vingers te werken, maar met de zijkanten van uw duim en wijsvingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van panty’s en sokken en het tillen van zware voor werpen. Het aandrukken van wasgoed in de wasautomaat of centrifuge kunt u het best met uw vuist doen. Pak het wasgoed uit de automaat tussen duim en wijsvinger. Grijp nooit iets vast met de volle hand. Uw nagels kunnen hierdoor achterover slaan en breken. Dit kan pijnlijk zijn. Als u iets wilt snijden, richt de nagels dan naar beneden om te voorkomen dat u de nagels van duim en wijsvinger doorsnijdt.
 • Als u de nagels vaak stoot, dan is dit een teken dat uw nagels te lang zijn. Vijl de nagels iets korter.  Let er wel op dat u de nagels niet smaller vijlt bij de breekpunten: het punt waar het roze nagelbed stopt en de witte nagelrand begint. Dit verzwakt de nagels.
 • Knip kunstnagels nooit: ze zullen barsten
 • Gebruik op kunstnagels nooit een nagelverharder als basislak. Hierdoor kunnen kunstnagels splijten.
 • Als uw kunstnagels voor een kwart van het nagelbed zijn gegroeid, dan moet u de uitgroei laten bijwerken. Als u niet tijdig terugkomt voor een onderhoudsbehandeling, dan wordt de vrije top te zwaar en kunnen de nagels alsnog afbreken.
 • Omdat uw nagels groeien en daarom regelmatig korter gevijld worden, is op een bepaald moment de kunststof verlenging weg gevijld. U heeft dan uw eigen nagels, verstevigd met een kunststoflaag. Ook dan moet u, zoals u gewend bent, de nagels bij laten werken om een mooie verstevigde nagel te behouden. Na het bijwerken zijn uw nagels te dun.
 • Peuter of trek de kunstnagels nooit van uw nagels af. U trekt hiermee ook een aantal lagen van uw natuurlijke nagels mee. Hierdoor worden uw nagels te dun.
 • Ik adviseer u een onderhoudssetje aan te schaffen waarmee u zelf kleine reparaties kunt uitvoeren. Zo kunt u zelfs een nagel repareren als die op een ongelegen moment breekt. Dit gaat als volgt: Verwijder de nagellak, ontsmet de nagel met Nail Cleanser en laat de nagel goed drogen. Breng wat lijm aan op het afgebroken deel en zet de gebroken deel weer tegen elkaar. Goed laten drogen. Vijl nu de overtollige lijm op de breuk glad met een polijstblok en lak de nagel. Maak zo snel mogelijk een afspraak voor professionele reparatie.
 • Ook kunt u eventueel losgeraakte delen met wat lijm weer vastzetten. Dit gaat als volgt: ontsmet de nagel met Nail Cleanser en laat dit goed drogen. Laat wat dunne lijm onder losgelaten deel lopen en veeg overtollige lijm snel weg met een tissue. Nadat u de nagel heeft glad gevijld met een polijstblok kunt u deze weer lakken. Zorg ervoor om uw nagels nooit ‘los’zitten.
 • Natuurlijk zijn er tijdelijke oplossingen. U moet zo snel mogelijk langskomen om uw nagels te laten vernieuwen of repareren.
 • Masseer uw nagelriemen en (De onderzijde van) uw kunstnagels iedere dag in met Cuticle oil om de huid en natuurlijke nagels soepel te houden.
 • Masseer uw handen minimaal twee keer per dag in met hand creme. 
 • Voor vragen kunt u mij natuurlijk altijd bellen

Graag tot ziens!
Uw Nagelstylist

Inhoudsopgave