Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Hoe bewaar en gebruik ik nagelproducten?

Als nagelstylist werk je met chemische producten die in principe een ‘gevaar’ voor de gezondheid kunnen zijn. Maar als je verantwoord werkt, zijn de risico’s heel klein. Waar moet je op letten bij het bewaren van nagelproducten?

– Volg de aanwijzingen op de verpakking en in de gebruikersaanwijzing ( de gevaarsymbolen en de Hazard & Protect-zinnen).
– Bewaar je voorraad producten niet in de studio zelf, maar op een donkere koele goed geventileerde plaats. Lijmen kun je heel goed in een (aparte) koelkast bewaren.
– Lees de bijsluiters van alle producten die je koopt goed door. Dan weet je hoe je het product juist en veilig gebruikt. Bewaar de bijsluiter daarna in een aparte map. Zo kunnen ze niet vies worden en heb je ze altijd bij de hand. Is een product op, en heb je een nieuwe product gekocht, vervang dan ook de bijsluiter, in de tussentijd kan de samenstelling van het product veranderd zijn.
– Sluit verpakkingen goed af
– Zorg dat alle producten zijn voorzien van een duidelijk etiket, ook de producten op je werktafel. Een lijmflesje lijkt spreken op neusspray !
– Meng producten uitsluitend volgens de gebruiksaanwijzing.
– Giet producten nooit over in een andere verpakking. Leveranciers zorgen er met behulp van stabiliteits- en compabiliteitstesten voor dat de verpakking precies past bij het product in optimale staat en kan er geen lekkage optreden.
– Houd je producten buiten het bereik van kinderen.
– Vermijd contact met open vuur: rook niet in de studio of in de voorraadruimte!
– Gooi geen chemische vloeistoffen door de gootsteen of toilet. Maar verzamel alles (apart!) in een goed afsluitbare container. Bied chemisch afval apart aan de gemeentelijke reinigingsdienst aan. Krijg je een bonnetje, bewaar het dan in je boekhouding.
– Laat vloeistoffen zoals liquid of remover niet onnodig aan de lucht verdampen. Gebruik alleen kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld in dappendishes met deksel of in afsluitbare dispensers. Ruim restjes direct op.
– Vermijd contact tussen producten en de huid. Je mag de producten alleen op de nail plate aanbrengen. Let op dat er geen gel of soft bond primer in de sidewalls of nail fold loopt. Breng geen pure liquid op de nail plate, want dat kan mogelijk allergieën veroorzaken.

Inhoudsopgave